تاثیر ویروس کرونا در سبک زندگی
ویروس کرونا و تغییر اساسی در سبک زندگی، طراحی و دکوراسیون خانهها، بررسی اجمالی تاثیر این پاندمی و تغییرات اجباری آن در رفتار ما انسان ها است. بحران سلامت کنونی میتواند اثرات ماندگاری بر دیدگاه ما نسبت به فضاهای شخصی خانه داشته باشد. خانه دیگر صرفا مکانی برای استراحت نیست. از زمان شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰، خانههای ما جایگزین دفاتر کار، سالن ورزش، کلاس درس، رستوران، سالن کنسرت، سالن سینما و غیره شده است.
دیگر اوضاع مثل گذشته نیست. با توجه به اینکه بسیاری از فعالیتهای روزانه ما در زیر یک سقف که روزگاری فقط خانه ما بوده انجام میگیرند، افرادی که در آپارتمانهای کوچک زندگی میکنند و خانوادههای پر جمعیت باید خود را با شرایط کنونی وفق دهند. حالا سوالی که در این مقاله خیاوی مطرح میشود این است: ویروس کرونا و اثر آن در سبک زندگی، طراحی و دکوراسیون خانهها چیست؟ اینها در چه ارتباطی باهم دیگر هستند؟
Lauren Nelson که یک طراح داخلی اهل سانفرانسیسکوست میگوید:
«اکنون بیش از هر زمان دیگری معنای حقیقی خانههای خود را کشف کردهایم. حالا خانه مکانی است که دوست داریم در آن احساس آرامش و امنیت کنیم و نفس بکشیم.» و در ادامه بیان میکند: «در حال حاضر موارد ناشناخته زیادی وجود دارد كه نمیتوانیم آنها را كنترل كنیم. اما خانههای ما فضایی است كه میتوانیم بر لوازم داخلی، نحوه چیدمان و احساسی که از آنها میگیریم كنترل داشته باشیم.»
اما این تغییر در دیدگاه و تعامل ما با فضای داخلی خانه میتواند تا مدتها پس از اتمام این بحران نیز ادامه داشته باشد. Graziani طراح و بنگاهدار در گروه Noor Property میگوید: «اینکه مردم پس از پایان این همهگیری همچنان در خانه بمانند، نامشخص است. اما واضح است که استرس جمعی اثرگذار بوده و حالا مردم به خانه ماندن و سرگرم کردن خود عادت کردهاند.»
۱. اختصاص فضاهای بزرگتر به دفاتر کار خانگی
از نظر بسیاری از افراد کار در خانه مستلزم داشتن یک اتاق نشیمن بزرگ، اتاق کار مناسب و تأسیسات مورد نیاز است تا بتوان به شکل سریع خانه را به یک دفتر کار موقت تبدیل کرد. در آینده ممکن است خیلی از افراد به راهاندازی دفاتر خانگی علاقمند شوند. به خصوص اینکه بسیاری از کارفرمایان امکان کار از راه دور را نیز فراهم کردهاند.

برای مثال، سرویس طراحی داخلی آنلاین Modsy اظهار داشت که درخواستهای طراحی داخلی برای ایجاد دفاتر خانگی در آوریل ۲۰۲۰ در مقایسه با آوریل سال گذشته ۴۰٪ افزایش داشته است. کسانی که در فضاهای کوچکتر زندگی میکنند میتوانند از اثاثیه چند منظوره مانند میزهای کشویی یا مبلمان اداری دکوری استفاده کنند تا دفتر کار با اتاق خانه مطابقت بیشتری پیدا کند.
۲. اتاقک ورودی و رختکن کفشها
قرنطینه باعث شده به مراتب کمتر از خانه خارج شویم. همینطور بیش از گذشته نسبت به وجود میکروبها در اطرافمان حساس شدهایم. ورودی خانهها به نقطهای برای درآوردن ماسک و گذاشتن وسایلی تبدیل شده که با سطوح میکروبی در تماس بودهاند.

«Zimmermann» معمار و طراح داخلی در لسآنجلس پیشبینی میکند تاثیر کرونا بر سبک زندگی بخصوص در بحث طراحی، منجر به شکلگیری اتاقکهایی برای کفشها و لباسها در خانهها خواهد شد. او میگوید: «اختصاص مکانی برای درآوردن کفش، کت یا قرار دادن کیف به کاهش ورود میکروب و باکتری به محیط خانه کمک میکند.
۳. فضای خصوصی
خانوادههایی که در قرنطینه هستند، زمان بیشتری را با هم و زیر یک سقف سپری میکنند. از این رو نیاز به داشتن یک فضای خصوصی که بتوان در آن از تنهایی خود لذت برد در این دوران ضروری مینماید. «Barton» طراح داخلی در هوستون میگوید: «اینکه در طول روز جدا از هم باشیم و موقع شام دور یک میز بنشینیم، الگوی زندگی قدیم است. در حال حاضر خانوادهها به دنبال ایجاد فضاهایی نیمهخصوصی در خانهاند تا بهرهوری و سلامت روانیشان افزایش یابد.»

علاوه بر ایجاد دفاتر خانگی، این تمرکز مجدد بر حریم خصوصی در خانه میتواند باعث طراحی اتاق خوابهای مجزا برای بچهها، اتاق مطالعه و تفکیک محیط خانه به فضاهای مختلف منجر شود.
۴. آشپزخانههایی با طراحی هوشمندانه
آزمایش کردن دستور پختهای مختلف به یک سرگرمی جدید برای کسانی تبدیل شده که در قرنطینه به سر میبرند. این امر باعث شده که ساماندهی و طراحی آشپزخانهها در مرکز توجه قرار گیرد.

«Zimmermann» میگوید: «دفعات پخت و پز و نحوه خرید مواد غذایی افراد را مجبور کرده که در خصوص ذخیره مواد غذایی و چیدمان آشپزخانه تجدید نظر کنند. ما به این فکر میکنیم که چطور فضای قابل استفاده آشپزخانهها را به حداکثر برسانیم.»
در دوران کرونا باید انتظار داشت که فضای انباری در آشپزخانهها نظم بیشتری به خود بگیرد. بزرگتر طراحی شود و وسایل مخصوص مانند فرهای پخت نان و قهوهساز به آشپزخانهها اضافه شود تا آشپزهای آماتور بتوانند از سبک زندگی رستورانی استفاده کنند.
۵. سطوح بهداشتی
در آینده برای ساخت آشپزخانهها، حمامها و سایر نقاط پر تردد خانه از سطوحی استفاده خواهد شد که تمیز کردنشان آسان است. استفاده از سرامیکهای براق و سطوحی که به طور طبیعی ضد باکتری هستند، میزان گسترش میکروبها را محدود میکند.

«Zimmermann» میگوید: «چه درگیر بحران باشیم یا نه، همیشه توصیه میشود که از سطوح ضد باکتری طبیعی مانند مس و برنج برای حفظ ایمنی و سلامت خانه و افراد خانواده استفاده شود. استفاده از فناوریهای بدون نیاز به لمس برای شیرآلات، زنگِ در و ارتقای سطح اتوماسیون به کاهش گسترش میکروبها در سطوحی که به طور مرتب لمس میشوند کمک میکند.»
۶. اختصاص فضای بیشتر برای سرگرمی در خانه

Barton میگوید: «با وجود اینكه رستورانها در حال بازگشایی هستند و زندگی دوباره به شرایط عادی خود برمیگردد، من پیشبینی میكنم كه سرگرمی در خانه بیش از هر زمان دیگری رواج پیدا خواهد کرد. خانههای دوستان و سایر اعضای خانواده یک محیط کنترلشده است که آن را به مکانی امن برای برگزاری جشنها و دورهمیها بدل کرده است.» با گرم شدن هوا، کبابپزهای خانگی و حیاطها یک محیط امن برای لذت بردن از دورهمیهای خصوصی فراهم خواهند کرد.
۷.عادتهای خرید جدید
با توجه به اینکه مردم بیشتر درباره طراحی خانه خود که در این دوران وقت بیشتری را در آن میگذرانند فکر میکنند، خرید مبلمان و دکوراسیون با کیفیت بالا جذابیت بیشتری دارد. Sara Barney طراح داخلی ساکن تگزاس میگوید:
«من فکر میکنم از این پس شاهد تمایل بیشتر مردم به خرید اثاثیه باکیفیت خواهیم بود. دیگر دوران خرید مبلمانهای معمولی و ارزانقیمت که به راحتی دور انداخته میشدند گذشته است.»

در حالیکه خرید آنلاین مبلمان به یک امر عادی تبدیل شده، مشکلات زنجیره تامین این روند را محدود کرده است. «Graziani» میگوید: «با توجه به تأخیرات احتمالی در تأمین مبلمان سفارشی و مشکلات حملونقل در سطح بینالمللی، اقلام موجود در فروشگاهها بیش از پیش ارزش پیدا کردهاند. خرید از فروشگاههای محلی نیز به حمایت از مشاغل کوچک که ممکن است با مشکل روبرو شده باشند کمک میکند.»
صرف نظر از اینکه ویروس کرونا باعث ایجاد تغییرات دائمی در طراحی داخلی خانهها میشود یا خیر، این همهگیری احتمالا باعث خواهد شد که دیدگاه ما نسبت به خانههایی که در آنها زندگی میکنیم تغییر کند.
Lauren Nelson میگوید: «من دوست دارم اینطور فکر کنم که این همهگیری صمیمیت ما را با خانههایمان بیشتر کرده است. من معتقدم حالا که مردم وقت بیشتری برای تجربه زندگی در فضای خانه خود را دارند بیش از پیش به فضاهای موجود در خانه و استفاده از آنها فکر میکنند.»