دکوراسیونهای منطقهای و فرهنگی
دکوراسیونهای منطقهای و فرهنگی
هر نقطه از دنیا ویژگیها و خصلتهای منحصر به فردی در زندگی و فرهنگ زندگی خود دارد. از جمله این موارد سبک زندگی هر بخش و منطقه در دنیا است که از پیشینیان خود نشات گرفته و تا به امروز ادامه داشته است؛ حال ممکن است این موضوعات دچار تغییر و تحول نیز شده باشد. دکوراسیونهایی نیز در سطح جهان مطرح و معروف شدهاند که به عنوان الگو از آنها استفاده میشود و طرحهای جدیدی را برای مخاطبان به همراه میآورد.
از مناطق مختلف جهان، سبک شرقی در چین، کره و ژاپن، آسیای میانه و خاورمیانه، کشورهای عربی – افریقایی ، اروپای شمالی و شرقی، اروپای جنوبی، امریکای شمالی و امریکای جنوبی با دارا بودن سبکهای منحصر به فرد و تنوع بی نظیری از آنها، چیدمان و دکورهای خود را به سایر کشورها صادر کرده و الگویی برای جهان تلقی میشوند. در این میان سبکهای آسیایی بیشتر سنتی و وابسته به گذشته میباشد و سبکهای غربی وارد مرحله مدرنیته شدهاند.
سبکهایی چون بوهمیانی نیز در مسیر حرکت از گذشته به آینده قرار دارند و همزمان با زمانه و حفظ شاخصههای خود در حال تکامل هستند. با این تعاریف برای بررسی دکوراسیون مدرن باید به سراغ کشورهای غربی، به خصوص اروپای مرکزی و امریکای شمالی رفت و نگاه آنها به دکوراسیون مدرن را تحلیل و تفصیل کرد.
در طراحی دکوراسیون مدرن امریکاییها با جدیدترین متدها و پیشرفتهترین امکانات پیشتاز این سبک بوده و به نوعی خود را خالق و مجری این سبک میدانند. در امریکای شمالی تمامی خانهها بر اساس اصول مدرنیته طراحی و ساخته میشوند، ولی به زیر دستههای مختلفی مانند سازههای مدرن از نظر ابزار و لوازم منزل، ساخامانهای مدرن شخصی و ساختمانهای مدرن آپارتمانی دسته بندی میشوند.
این موضع بیانگر آن است که تا چه حد سبک درکوراسیون مدرن در زندگی آنها نفوذ پیدا کرده و جایگاه ویژهای به خود اختصاص داده است. علت استفاده از تکنولوژیها و سبک مدرن در این کشور نیز کاملاً جنبه تمایز با سایر نقاط دنیا را داشته؛ چرا که تا دهه هشتاد میلادی این کشور کاملاً سنتی و کلاسیک پیش رفته و نگاهی از مدرنیته در آن جریان نداشته است. بر خلاف امریکا، اروپاییان که نقش پر رنگی در ابداع سبکهای مدرنیته داشتهاند با نزدیک شدن به سالهای پایانی قرن بیستم از سرعت حرکتشان به سمت مدرنیته کاسته شده و امریکاییها را رقیبی جدی برای خود دیدهاند. هر چند در سالهای گذشته سعی کردهاند جایگاه خود را به دست آورند، اما به دلیل سرعت رشد بالای تغییرات در صنعت مد و دکوراسیون هنوز نتوانستهاند به جایگاه قبلی خود بازگردند.
در سایر کشورها نیز سبک دکوراسیون مدرن با ورود به بخشهای مختلف چیدمان و دکور منازل به نوعی فرهنگ وارداتی محسوب میشود. هر چند کشورهای با اصالت و متمدن سعی کردهاند تا کمتر به این مورد تن در دهند و یا آن را با ساختار فرهنگی و اجتماعی خود سازگارتر سازند.
در ایران نیز طراحی دکوراسیون مدرن در هر نقطه از کشور به نوعی تقلی از اصول موجود در دنیا پیگیری میشود و بخش اعظمی از این پیاده سازیها و طراحیها در قابل تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی دنبال میشود. در ایران مرجع موثق و قدرتمندی در بخش طراحی و اجرای دکوراسیون مدرن وجود نداشته و بیشتر طراحان از الگوهای گذشته و یا روز برای پیاده سازی طرحهای خود کمک میگیرند.
منازل در مراکز شهرها و به خصوص پایتخت بیشتر به این سمت گرایش پیدا کردهاند تا شهرهای مجاور مراکز و یا شهرستانها؛ هر چند با رشد سریع تکنولوژی و شبکههای اجتماعی، سایر افراد نیز به دنبال همگام سازی خود با متد دکوراسیون مدرن برآمدهاند تا به نوعی خود را با مد روز به پیش ببرند. منازل ایرانی در بخش دکوراسیون مدرن سعی خود را بر دو بخش نشیمن و آشپزخانه متمرکز کردهاند تا با تغییرات بر این دو فضا بتوانند ساختاری مدرن را در خانههای خود پیاده سازی کنند.